DrayTek 2820VN UPC/ADSL ?

Wątpliwości co do wyboru routera, specyfika i cechy poszczególnych modeli, instalacja i uruchomienie, uwagi odnośnie funkcjonowania sprzętu w różnych warunkach itp ...

Moderator: Bogdan

DrayTek 2820VN UPC/ADSL ?

Postprzez gtxk » Wto Sie 11, 2009 06:54

Czy DrayTek 2820vn obsługuje sieć UPC, ? mam wątpliwości ponieważ wszędzie pisze ADSL.
gtxk
Szeregowiec
Szeregowiec
 
Posty: 4
Rejestracja: Wto Sie 11, 2009 05:34

Postprzez BlackCat » Śro Sie 12, 2009 07:31

Posiada on 1 port WAN typu Ethernet ale lepiej do UPC inny model wybrać
BlackCat
Chorąży
Chorąży
 
Posty: 63
Rejestracja: Wto Cze 23, 2009 06:36

Postprzez gtxk » Śro Sie 12, 2009 08:56

BlackCat napisał(a):Posiada on 1 port WAN typu Ethernet ale lepiej do UPC inny model wybrać



Dlaczego lepiej inny ?
gtxk
Szeregowiec
Szeregowiec
 
Posty: 4
Rejestracja: Wto Sie 11, 2009 05:34

Postprzez BlackCat » Śro Sie 12, 2009 04:03

ponieważ ten model jako podstawowe łącze obsługuje ADSL a dla Ethernet są routery z portami Ethernet jako podstawowe łącze po co płacić za ADSL z którego i tak nie będziesz korzystać ?
BlackCat
Chorąży
Chorąży
 
Posty: 63
Rejestracja: Wto Cze 23, 2009 06:36

Postprzez small wigor » Śro Sie 12, 2009 06:38

BlackCat napisał(a):ponieważ ten model jako podstawowe łącze obsługuje ADSL a dla Ethernet są routery z portami Ethernet jako podstawowe łącze po co płacić za ADSL z którego i tak nie będziesz korzystać ?


Zerkasz czasem na reklamy?
Trwała - to jest tylko ondulacja, a nie umowa z operatorem...

Ja mam 2820Vn, a podłączam do niego Play'a przez USB. Ale gdy pojawi się coś lepszego, to nie będę się zamartwiać sprzedażą starego routera, bo właśnie musiałem kupić nowy.
Jest oczywiście minus tej zapobiegliwej strategii - cena.
small wigor
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant
 
Posty: 46
Rejestracja: Wto Wrz 09, 2008 11:37
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez BlackCat » Czw Sie 13, 2009 07:25

tym sposobem powinien kupić z 4 portowym wanem bo może będzie kiedyś tak chciał łącze złożyć ..... każdy operator ma modem ADSL z wyjściem WAN zamiast USB a na przykład zakładając DSL w tp nie neo i tak dadzą mu modem i nie przeskoczysz tego....

Kupowanie sprzętu na wyrost jest bez sensu bo tego co będzie za rok czy dwa nikt nie przewidzi a mentalność bo się przyda prowadzi donikąd i kosztów zbędnych i zamiast mieć dopasowany model do swoich potrzeb człowiek kupi na wyrost "uniwersalny" po czym okaże się że za 2 lata będą lepsze modele i w efekcie ten "uniwersalny" idzie na sprzedaż i kasa w błoto

co do cytatu z reklamy pozostawię bez komentarza ....
BlackCat
Chorąży
Chorąży
 
Posty: 63
Rejestracja: Wto Cze 23, 2009 06:36

Postprzez small wigor » Czw Sie 13, 2009 08:37

BlackCat napisał(a):Kupowanie sprzętu na wyrost jest bez sensu bo tego co będzie za rok czy dwa nikt nie przewidzi a mentalność bo się przyda prowadzi donikąd i kosztów zbędnych i zamiast mieć dopasowany model do swoich potrzeb człowiek kupi na wyrost "uniwersalny" po czym okaże się że za 2 lata będą lepsze modele i w efekcie ten "uniwersalny" idzie na sprzedaż i kasa w błoto


No i wspólnymi siłami określiliśmy warunki brzegowe... :-)

BlackCat napisał(a):co do cytatu z reklamy pozostawię bez komentarza ....


Najlepszego fragmentu już nie puszczają:
- pani Kasiu, (czy tam Jolu) jest głowa do ścięcia!
small wigor
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant
 
Posty: 46
Rejestracja: Wto Wrz 09, 2008 11:37
Miejscowość: Bydgoszcz


Wróć do Tematyka ogólna oraz podstawowe pytania i problemy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron